Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» καταψήφισαν τον Προϋπολογισμό και το Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής οικονομικού έτους 2016.Άλλος ένας αντιλαϊκός προϋπολογισμός εγκρίθηκε, την Πέμπτη 17 Δεκέμβρη 2015, από την «Αριστερή Διοίκηση» της Περιφέρειας Αττικής και από τις Παρατάξεις του κ. Σγουρού (ΠΑΣΟΚ), των ΑΝΕΛ, του οικολόγου κ. Γάκη, της κ. Γιαννακάκη (ΔΗΜΑΡ) και του κ. Κουμουτσάκου (ΝΔ), η παράταξη του οποίου ψήφισε μόνο το κομμάτι που αφορά τα έργα. Ταυτόχρονα αυτόν τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό υπερψήφισαν στελέχη της Λαϊκής Ενότητας, που συμμετέχουν στο συνδυασμό της κ. Δούρου, όπως οι αντιπεριφερειάρχες Γ. Γαβρίλης, Ε. Τασούλη, Π. Αθανασιάδης, Κ. Θανοπούλου κ.ά.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» καταψήφισαν  τόσο τον Προϋπολογισμό όσο και το  Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής οικονομικού έτους 2016. Καταψήφισαν, καταγγέλλοντας τον αντιλαϊκό του χαρακτήρα, προσαρμοσμένος στις κατευθύνσεις και επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθώς και στις ανατροπές που προωθεί ο Καλλικράτης και μειωμένος κατά 100.000.000 ευρώ

Ανάδειξαν ότι πρόκειται για έναν προϋπολογισμό που προβλέπει δραματικές περικοπές πόρων, επιβάρυνση των λαϊκών νοικοκυριών με υπερφορολόγηση, διεύρυνση της ανταποδοτικότητας, τις ιδιωτικοποιήσεις σε υπηρεσίες και έργα, αντικατάσταση του προσωπικού με σταθερά εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Τόνισαν, πως τους τελευταίους 16 μήνες, άλλαξε μεν ο διαχειριστής αλλά η αντιλαϊκή πολιτική παραμένει ίδια. Γι’ αυτό και όλες οι παρατάξεις που συμφωνούν στη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως του κ. Σγουρού, του κ. Κουμουτσάκου -παρά το ότι στο τέλος τον καταψήφισε-, των ΑΝΕΛ και άλλες, συμφωνούν με τις γενικότερες κατευθύνσεις του Προϋπολογισμού.
Σημείωσαν, πως δεν υπάρχει καμία αναφορά στην αντιλαϊκή πολιτική και πλαίσιο διεκδίκησης από την κυβέρνηση, που περικόπτει την επιχορήγηση προς τις Περιφέρειες κατά 140.000.000 ευρώ αλλά και από άλλους Οργανισμούς της Τοπικής Διοίκησης και όλα αυτά έρχονται, σύμφωνα με τη δική τους ομολογία, σαν φυσική συνέχεια του προηγούμενου Προϋπολογισμού του 2015 «Αριστερός» κατά 10% και του Σγουρού κατά 90%.

Παρουσίασαν στοιχεία που αποδεικνύουν τον αντιλαϊκό του χαρακτήρα όπως, ότι τα έσοδα του Νέου Προϋπολογισμού προέρχονται κατά τα 2/3 από τέλη και φόρους, ότι υπάρχουν 333.000.000 ευρώ «παρκαρισμένα» στις Τράπεζες, ενώ την ίδια ώρα οι ανάγκες για επείγοντα έργα που θα ανακουφίζουν το λαό και τις κοινωνικές δομές είναι μεγάλες.

Υπάρχει επίσης μεγάλη περικοπή στις επιχορηγήσεις για έργα από το Περιφερειακό Ταμείο που από 175.000.000 για το 2015, είναι μόνο 15.000.000 ευρώ για το 2016. 

Στον Προϋπολογισμό απουσιάζει πλήρως ο συνολικός και ολοκληρωμένος σχεδιασμός έργων και παρεμβάσεων για την αντισεισμική θωράκιση των κτιρίων, την αντιπυρική και αντιπλημμυρική θωράκιση την ώρα που λαϊκές συνοικίες πνίγονται με την πρώτη βροχή, για τις κοινωνικές δομές Υγείας – Πρόνοιας και όσα προγράμματα υπάρχουν, που κι αυτά είναι με ημερομηνία λήξης, προωθούνται στις αμαρτωλές ΜΚΟ και στην εθελοντική δράση.

Από την άλλη πλευρά παραμένει σταθερός στην επιλογή διάθεσης των μεγάλων κονδυλίων. Συγκεκριμένα δίνει 20.000.000 ευρώ στον κ. Μελισσανίδη για το γήπεδο Νέας Φιλαδέλφειας, στον 7.000.000 στον κ. Αλαφούζο για το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, 17.000.000 ευρώ για κλειστό γήπεδο στον Πανιώνιο, 3.500.000 ευρώ για τον ΧΥΤΑ Γραμματικού, 20.000.000 ευρώ για τη δημιουργία Αναπτυξιακής Εταιρίας για την ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης και για την ίδρυση των ΚΟΙΝΣΕΠ.

Τέλος τόνισαν ότι ο λαός θα δεν πρέπει να παγιδευτεί ξανά στις υποσχέσεις των νέων σωτήρων του και πως από την πλευρά τους οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης θα καταθέσουν τις δυνάμεις τους ώστε να υπάρξει οργάνωση και αγώνας, που θα διεκδικεί λύση στα προβλήματά του λαού άμεσα. Που ό λαός θα αντιλαμβάνεται, πως ο δρόμος, που ακολουθείται, είναι αυτός που γεννά αυτά τα προβλήματα και πως ο δρόμος αυτός πρέπει να αλλάξει, για να μπορέσει να ζήσει καλύτερα. Για λαϊκό κίνημα που θα παλεύει για ενίσχυση της επιχορήγησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για τα επείγοντα μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας. Για προσλήψεις για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των υπηρεσιών. Για να μπει φρένο στις ιδιωτικοποιήσεις, για να σταματήσει η επιχειρηματική δράση σε τομείς όπως της υγείας, της παιδείας, του αθλητισμού, του πολιτισμού και της πρόνοιας.


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *