Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Δελτίο Τύπου για το εργοδοτικό έγκλημα, που έγινε στις 8 Μάη στα «Ελληνικά Πετρέλαια» (ΕΛΠΕ) στον ΑσπρόπυργοΚαταδίκασαν το νέο εργοδοτικό έγκλημα, που έγινε στις 8 Μάη στα «Ελληνικά Πετρέλαια» (ΕΛΠΕ) στον Ασπρόπυργο, που προκάλεσε το βαρύ τραυματισμό έξι εργατών και ευχήθηκαν την γρήγορη αποκατάσταση της υγείας τους, οι Περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής την Πέμπτη 14 Μάη 2015.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» κατήγγειλε τη διοίκηση των ΕΛΠΕ, που στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της αύξησης της κερδοφορίας της επιχείρησης θυσιάζει την υγεία αλλά και την ίδια τη ζωή των εργαζομένων. Κατήγγειλε επίσης τις Κυβερνήσεις, τόσο τις προηγούμενες όσο και τη σημερινή, ότι δεν στελεχώνουν τους αναγκαίους μηχανισμούς και δεν φτιάχνουν το αναγκαίο νομικό πλαίσιο για να γίνονται έλεγχοι, να εφαρμόζονται όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφάλεια της ζωής των εργαζομένων, την τήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τα ωράρια εργασίας κλπ.

Ανέδειξαν τον κίνδυνο που υπάρχει σε όλη την περιοχή του Θριασίου, για εργαζόμενους και κατοίκους, όπου είναι συγκεντρωμένες μεγάλες βιομηχανικές μονάδες, που ανήκουν στην κατηγορία SEVESO και την αδυναμία των δομών υγείας να αντιμετωπίσουν ένα τέτοιο συμβάν. Υπάρχει έλλειψη ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού και υποστηρικτικών δομών, κλειστές θέσεις στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας της περιοχής και ανυπαρξία σταθμού ΕΚΑΒ.

Ζήτησαν το Περιφερειακό Συμβούλιο να απαιτήσει από την Κυβέρνηση με απόφασή του να παρθούν άμεσα μέτρα για να σταματήσει η εργοδοτική ασυδοσία και αυθαιρεσία, να μπει τέλος στο καθεστώς των εργολάβων, στην εξαντλητική υπερεργασία και να τηρούνται οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Ζήτησαν ακόμα να γίνουν προσλήψεις σύμφωνα με τις ανάγκες της παραγωγής, να καλυφθούν οι θέσεις που η εταιρεία πρόσφατα κατάργησε και τέλος να καλυφθούν όλα τα έξοδα περίθαλψης των τραυματιών.

Η Διοίκηση της Περιφέρειας προσπάθησε να δικαιολογήσει τη διοίκηση των ΕΛΠΕ και την Κυβέρνηση, μεταθέτοντας την ευθύνη στις προηγούμενες διοικήσεις και κυβερνήσεις και ζήτησε από τους υπεύθυνους του εργοδοτικού εγκλήματος να ερευνήσουν τα αίτια και να αποδώσουν ευθύνες στον εαυτό τους. Δηλαδή καλεί τους υπεύθυνους του εγκλήματος, διοίκηση των ΕΛΠΕ και κυβέρνηση να βγάλουν πόρισμα για να αθωώσουν τον εαυτό τους.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *