Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβουλιο

Την Τρίτη 7 Απρίλη 2015, κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, οι Περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης παρενέβησαν μεταξύ άλλων και στα εξής:

Κατήγγειλαν τη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, που υλοποιώντας βήμα-βήμα τον αντιλαϊκό «Καλλικράτη» στη στρατηγική της ΕΕ, συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και με τις ευλογίες του κεφαλαίου, προχωρά στη δημιουργία Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας, η οποία θα προωθήσει την «επιχειρηματική, οικονομική και γενικότερα βιώσιμη ανάπτυξη», δηλαδή την ανάπτυξη με επίκεντρο το κέρδος και όχι τις λαϊκές ανάγκες.

Τόνισαν ότι οι αναπτυξιακές εταιρείες είναι ένα εργαλείο πολύ παλιό, διεφθαρμένο και σάπιο που σκοπό έχουν να περάσουν κομμάτια υπηρεσιών της Τοπικής Διοίκησης στην ιδιωτική πρωτοβουλία, στο ιδιωτικό κεφάλαιο αντικαθιστώντας το ρόλο των υπηρεσιών της Περιφέρειας, θέτοντας το προσωπικό της στο περιθώριο και ανοίγει το δρόμο για νέες εργασιακές σχέσεις. Είναι μια «πρόταση κομμένη και ραμμένη στην αντίληψη της ανταγωνιστικότητας, της κερδοφορίας και της ανάπτυξης που τσακίζει τα δικαιώματα του λαού.

Η Διοίκηση της Περιφέρειας μη μπορώντας να απαντήσει επί της ουσίας πολιτικά και να συγκαλύψει τους πραγματικούς στόχους της πρότασης, κατέφυγε σε αντιΚΚΕ υστερία, συκοφαντώντας τον δήμαρχο Πάτρας, Κ. Πελετίδη, λέγοντας ότι η δημοτική αρχή συμμετέχει σε τρεις αναπτυξιακές εταιρείες. Αποσιώπησε από πολιτική ανεντιμότητα το γεγονός ότι η νέα δημοτική αρχή της Πάτρας τις εταιρείες αυτές τις βρήκε, δεν τις σύστησε, όπως κάνει η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, και το κλείσιμό τους θα σήμαινε απολύσεις εργαζομένων, αφού γνωρίζουν ότι με το σημερινό νομικό πλαίσιο που διατηρεί και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορούν να ενταχθούν στις υπηρεσίες του Δήμου.

Δήλωσαν ότι η Περιφερειακή αρχή οφείλει να διαθέσει πόρους σε παιδικούς σταθμούς, σχολεία, αντιπλημμυρικά έργα, σε έργα αντισεισμικής θωράκισης και άλλες κοινωνικές υποδομές που έχει ανάγκη η λαϊκή οικογένεια και κάλεσαν το λαό να επιβάλει με την πάλη του αυτό τον δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τα λαϊκά συμφέροντα.

Σε συζήτηση σχετικά με το πρόγραμμα «Ηλεκτρικό Ρεύμα για όλους», που με τόσες τυμπανοκρουσίες που ανακοινώθηκε το Δεκέμβρη του 2014 από την κα Δούρου, η Διοίκηση παραδέχτηκε ότι δεν υλοποιήθηκε και πως δεν μπορεί να προχωρήσει αν δεν ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός του σε Κυβερνητικό επίπεδο με νέους όρους. Οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, δήλωσαν ότι το πρόγραμμα που είχε εξαγγελθεί πρέπει να υλοποιηθεί με διευρυμένα κριτήρια από αυτά που θέτει η Κυβέρνηση, ώστε να συμπεριληφθούν όσο το δυνατόν περισσότερα φτωχά νοικοκυριά. 

Από τις τοποθετήσεις της Περιφερειακής Διοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται ότι, κάθε μέρα που περνάει, υλοποιεί την ίδια πολιτική με την προηγούμενη Διοίκηση Σγουρού, πολιτική που υπηρετεί την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του Κεφαλαίου.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *