Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Οι παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο


Την Τρίτη 17 Μαρτίου, κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, οι εκλεγμένοι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης παρενέβησαν στα εξής ζητήματα:

• Αντιτάχθηκαν στη μετατροπή του τουριστικού συγκροτήματος «ΑΣΤΕΡΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ» σε Σύνθετο Τουριστικό Κατάλυμα, αφού έτσι οικοδομούνται χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα στην περιοχή αποκλείοντας το λαό από τη δυνατότητα πρόσβασης στην παραλία. Κατήγγειλαν την Περιφερειακή Αρχή, που παρά τις προεκλογικές της εξαγγελίες, συνεχίζει την πολιτική εμπορευματοποίησης του αιγιαλού και της παραλίας,  με την «αξιοποίηση» των φιλέτων του Παραλιακού Μετώπου. Στερεί έτσι από τη λαϊκή οικογένεια την ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στην παραλία προς όφελος του κεφαλαίου.

• Καταψήφισαν το σχέδιο κατασκευής Αιολικών Σταθμών Ηλεκτρικής Ενέργειας στο Δ.Καρύστου και διασυνδετικής Γραμμής Μεταφοράς 150 kV των Αιολικών Πάρκων με το ΚΥΤ Παλλήνης και Παιανίας, τονίζοντας ότι η Περιφερειακή αρχή της κ. Δούρου, όπως και η προηγούμενη, του κ. Σγουρού, μένει πιστή στην προώθηση της ιδιωτικοποίησης της ενέργειας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να ακριβοπληρώνουν τα λαϊκά στρώματα την ενέργεια μέσω ειδικού τέλους στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Ανέδειξαν επίσης ότι κακώς δεν εξετάζεται η επιβαρυντική συνέργεια σημαντικών πηγών εκπομπής ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας (γραμμές υπόγειας ή εναέριας υψηλής τάσης και υποσταθμοί ΔΕΗ)

• Για τη διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων για την πρόληψη του καρκίνου του Μαστού, επισήμαναν ότι η λαϊκή οικογένεια σε μεγάλο βαθμό είναι αποκλεισμένη από το δημόσιο σύστημα υγείας. Επομένως τέτοιες πρωτοβουλίες έχουν αξία αν συνδέονται με τις λαϊκές διεκδικήσεις για δημόσια και δωρεάν παροχή υγείας, υψηλού επιπέδου.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΗΣΤΙΝΑ
ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΜΑΝΟΥΣΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΠΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *