Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΤΤΙΚΗΣ: Αντιλαϊκός ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας

Η Στέλλα Βαλαβάνη, Περιφερειακή Σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής», αναφέρθηκε στην τέταρτη τροποποίηση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας, σημειώνοντας ότι «ουσιαστικά η τροποποίηση του προϋπολογισμού δεν αλλάζει τίποτα από την πολιτική σας η οποία είναι αντιλαϊκή, όπου για τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων δίνετε ψίχουλα αλλά πακτωλό χρημάτων για τους επιχειρηματικούς ομίλους».

Πρόκειται για την έγκριση της τρίτης τροποποίησης προγράμματος εκτελεστέων έργων Περιφέρειας Αττικής οικονομικού έτους 2022 και την έγκριση της τέταρτης τροποποίησης (αναμόρφωσης) του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Αττικής.

Πρόσθεσε πως «θα τοποθετηθούμε αναλυτικά στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό και μάλιστα για κάθε τομέα ξεχωριστά. Και αυτή η τροποποίηση που μας φέρνετε αντανακλά την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η Περιφέρεια Αττικής με την οποία τα κονδύλια κατευθύνονται σε έργα και υπηρεσίες που στοχεύουν την αύξηση της κερδοφορίας μεριδίων του κεφαλαίου και όχι για την ανακούφιση των λαϊκών αναγκών με την στήριξη υποδομών πρώτα και κύρια στην υγεία την παιδεία την προσχολική αγωγή, τον αθλητισμό, τις πολιτιστικές δράσεις που έχει ανάγκη ο εργαζόμενος, ο άνεργος, ο μικροεπαγγελματίας, η νεολαία της Αττικής.

Επίσης, έχουμε να επισημάνουμε για άλλη μια φορά ότι ειδικά στο Δυτικό Τομέα που υπάρχουν μεγάλες ανάγκες και κατοικούν λαϊκά στρώματα  με πληθυσμό το 13% της Περιφέρειας κατευθύνονται από ιδίους πόρους μόνο το 6%. Επίσης δίνεται 1% για το πολιτισμό, 2,9 % για αποχετευτικό, 2% για παιδικούς σταθμούς καθοριστικοί τομείς για την ποιότητα της ζωής των εργαζομένων.

Εξακολουθείτε να μην διεκδικείτε κονδύλια από το Κρατικό Προϋπολογισμό. Η 4η τροποποίηση σας φαίνεται ότι υποτάσσεται όπως και ο προϋπολογισμός στις ανάγκες της καπιταλιστικής ανάπτυξης, στις προτεραιότητες που θέτει η κυβέρνηση, το κεφάλαιο και οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην Περιφέρεια Αττικής, το καταψηφίζουμε και το 2ο και 3ο θέμα».

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *