Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ - «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΤΤΙΚΗΣ: Η Περιφέρεια δεν μπορεί να αγνοεί την κατάσταση που έχει δημιουργήσει η πανδημία - Να συμβάλει στη στήριξη των εργαζομένων

 


Την ανάγκη να συμβάλει η Περιφέρεια Αττικής στη στήριξη των εργαζομένων, τόσο στον τουρισμό όσο και γενικότερα, επισήμανε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Η σχετική παρέμβαση του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έγινε με αφορμή τη συζήτηση του «Στρατηγικού Σχεδίου Δράσης» της Περιφέρειας για την τουριστική προβολή της Αττικής την περίοδο 2021-2023.

Ο Γ. Πρωτούλης υπογράμμισε πως ένα μέρος από τα 9 εκατομμύρια ευρώ του σχεδίου θα καταλήξει σε δημοσιογραφικά επιτελεία, τα οποία «με το αζημίωτο θα προβάλλουν τον τουρισμό, αλλά ταυτόχρονα θα στηρίζουν και τις κυβερνητικές επιλογές».

Μία δεύτερη επισήμανση που έκανε είναι ότι η έκθεση δεν παίρνει υπόψη την κατάσταση που έχει διαμορφώσει η πανδημία, δηλαδή ότι «έχει γονατίσει ο κόσμος του τουρισμού», ο οποίος είναι «οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό». Όπως εξήγησε, «θα έπρεπε να αναζητήσουμε τρόπους για να κρατήσουμε όρθιο τον κόσμο του τουρισμού, δηλαδή να κρατήσουμε όρθιους τους εργαζόμενους».

Επίσης, αναφέρθηκε στην αρνητική εμπειρία του καλοκαιριού, όπου η χώρα άνοιξε για τον τουρισμό κάνοντας κουρελόχαρτα όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ειδικά για αυτό το θέμα, υπογράμμισε πως έχει το δικό της μερίδιο ευθύνης η Περιφέρεια. «Με αυτούς τους όρους θα ξανανοίξει ο τουρισμός; Τις συνέπειες αυτής της πολιτικής τις ζούμε μέχρι σήμερα. Τις ζούμε με τους χιλιάδες νεκρούς, με το γονάτισμα του Εθνικού Συστήματος Υγείας και με τα εναλλασσόμενα λοκντάουν -αυτή την ασφυξία με το μαρτύριο της σταγόνας που έχει γονατίσει όλες τις ελληνικές οικογένειες και τα παιδιά μας μόλις προχθές ξεκίνησαν το σχολείο, πάλι με τους ίδιους όρους με τους οποίους έκλεισαν τα σχολεία το φθινόπωρο», ανέφερε.

Με βάση όλα αυτά, υπογράμμισε πως «η περιφερειακή αρχή είναι υποχρεωμένη να φέρει ένα σχέδιο στήριξης των εργαζομένων», προσθέτοντας πως υπήρξαν περιπτώσεις Δημοτικών Συμβουλίων που έλαβαν μέτρα ελάφρυνσης. Το δεύτερο που επισήμανε είναι πως η Περιφέρεια πρέπει να πει ποιος είναι ο σχεδιασμός που στηρίζει σε σχέση με το άνοιγμα του τουρισμού.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *