Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΤΤΙΚΗΣ: Τοποθετήσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο για ΕΔΣΝΑ και Επιτροπές



Την εκλογή των εκπροσώπων για τον Ενιαίο Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) από τις υπόλοιπες παρατάξεις του περιφερειακού συμβουλίου (εκτός της πλειοψηφούσας) και όχι την ανάδειξή τους, ζήτησε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής.

Ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», είπε πως ο ορισμός δεν κρατάει τα προσχήματα και πως η πλειοψηφούσα παράταξη, παίρνει τα 2/3 της εκπροσώπησης και η αντιπολίτευση μόνο 10. Επεσήμανε επίσης ότι κανονικά θα έπρεπε να γίνει μία κουβέντα για το τι είναι ο ΕΔΣΝΑ και υπογράμμισε πως «λειτουργεί τουλάχιστον τρεις φορές το χρόνο, καμία αποφασιστική αρμοδιότητα, οι αποφάσεις παίρνονται από την Εκτελεστική Επιτροπή και τη συντριπτική πλειοψηφία των αποφάσεων την παίρνουν οι εργολάβοι με εν κρυπτώ διαδικασίες».

Καταλήγοντας ανέφερε ότι «δεν αποδεχόμαστε τον ορισμό από το προεδρείο. Θέλουμε εκλογές. Ακόμα και με αυτόν τον άθλιο νόμο, τον αυτοκρατορικό νόμο, να γίνουν εκλογές και η πλειοψηφούσα παράταξη να πάρει τα 2/3 και οι υπόλοιπες παρατάξεις να πάρουν αυτό που τους αναλογούν».

Στόχος να μη γίνονται γνωστά ζητήματα που προκαλούν την οργή των εργαζομένων

Ως πολιτικό χαρακτήρισε το ζήτημα της πρότασης της περιφερειακής αρχής, της σύστασης των Επιτροπών Πολιτισμού και Αθλητισμού αλλά και Περιβάλλοντος που θα ασχολούνται με θέματα που τώρα περνούν από το περιφερειακό συμβούλιο η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ειδικότερα ο Γιάννης Πρωτούλης, σημείωσε πως «σοβαρά ζητήματα αρμοδιότητας περιφερειακού συμβουλίου, όχι μόνο να μη συζητούνται στο συμβούλιο αλλά και να μη γίνονται γνωστά». Συγκεκριμένα, «μία πλειοψηφία συγκεκριμένη, αυξημένη, αυτοκρατορική, θα αποφασίζει για τα πάντα. Και όχι μόνο θα αποφασίζει, δε δίνει δυνατότητα ουσιαστικής αντιπαράθεσης, πολιτικής συζήτησης, διαπάλης και ενημέρωσης των ανθρώπων, των εργαζόμενων, του λαού που μας παρακολουθεί. Με fast track διαδικασίες θα περνούν τα θέματα, θα εγκρίνονται κονδύλια, τα πιο σοβαρά ζητήματα που προκαλούν τη δίκαιη οργή και αντίδραση των εργαζομένων δε θα τα παίρνει χαμπάρι κανείς παρά μόνο όταν εφαρμόζονται».

Τελειώνοντας την παρέμβασή του, υπογράμμισε πως η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταψηφίζει τη συγκρότηση των Επιτροπών λέγοντας πως «εδώ είναι το περιφερειακό συμβούλιο, αν πράγματι έχετε την πλειοψηφία όπως λέτε και όλους τους άλλους τους βαφτίζετε "μειονότητες"  εδώ θα τα φέρνετε, εδώ θα τα συζητάμε, εδώ θα παίρνετε την ευθύνη και θα τα περνάτε».

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *