Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Παρέμβαση της Άννας Βασιλάκη

Παρέμβαση στην συγκέντρωση στην Καισαριανή με τίτλο «Η δράση του ΚΚΕ στη διοίκηση του δήμου για τη στήριξη του λαού στην πάλη του για τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες του» έκανε η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής, Άννα Βασιλάκη, δηλώνοντας τη στήριξή της στο ΚΚΕ και λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Κι εγώ όπως και πολλοί άλλοι, με τη λογική του εφικτού, πιστέψαμε πως μια αριστερή διακυβέρνηση, στο πλαίσιο του καπιταλισμού θα μπορούσε να ασκήσει φιλολαϊκή πολιτική. Ωστόσο η ίδια η ζωή μέρα τη μέρα επιβεβαίωσε το αντίθετο, ότι δηλαδή τα μεγάλα προβλήματα του λαού δεν μπορούν να λυθούν χωρίς σύγκρουση με τις αιτίες που τα γεννούν. Τα συμπεράσματά μου με οδήγησαν πολύ σύντομα στο να διαχωρίσω τη θέση μου από τον ΣΥΡΙΖΑ στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής.


Η άμεση πείρα που απέκτησα σε συνδυασμό με τη γενική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση απέδειξαν αυτό που το ΚΚΕ έλεγε στο λαό από την πρώτη στιγμή, ότι δηλαδή είναι ταγμένη ενάντια στην εργατική τάξη και το λαό και κάνουν τα πάντα για λογαριασμό του κεφαλαίου, των μονοπωλίων, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Από την άλλη ο ρόλος και η στάση άλλων αυτοαποκαλούμενων αριστερών δυνάμεων επιβεβαιώνει ότι πράγματι επιδιώκουν να λειτουργήσουν ως ανάχωμα στη συμπόρευση λαϊκών δυνάμεων με το ΚΚΕ.


Το ΚΚΕ είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που κράτησε και κρατάει καθαρή, κρυστάλλινη στάση. Δεν ψάρεψε στα θολά αντιμνημονιακά νερά που έκαναν το "Οχι" "Ναι" σε μια νύχτα. Αλλά πορεύτηκε τον τίμιο δρόμο του αγώνα τιμώντας την 100χρονη ιστορία του στις σύγχρονες συνθήκες, φωτίζοντας τις αιτίες της κρίσης πρωτοστατώντας παράλληλα στην οργάνωση της πάλης του λαού. Σήμερα που έρχονται στο προσκήνιο ξαναζεσταμένα διλήμματα, νέες αυταπάτες και μεγάλα λόγια για να εγκλωβιστεί ξανά ο λαός, έχει μεγάλη σημασία η ενίσχυση και η στήριξη του ΚΚΕ. Σε αυτό το δρόμο θα πορευτώ μαζί με το ΚΚΕ στηρίζοντάς το παντού».

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *