Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Καταψήφισε τον απολογισμό του προϋπολογισμού της Περιφέρειας για το 2017 & την 1η τροποποίηση του 2018



Στην καταψήφιση των εισηγήσεων για τον απολογισμό του προϋπολογισμού του 2017 και τις τροποποιήσεις του αντίστοιχου του 2018 προχώρησε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής κατά το σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο.

Μιλώντας εκ μέρους των περιφερειακών της συμβούλων, η Ελένη Ζαφειρίου χαρακτήρισε ως «σταθερή γραμμή πλεύσης της διοίκησης της Περιφέρειας» το αντιδραστικό και αντιλαϊκό περιεχόμενο των προϋπολογισμών. Παράλληλα, είπε πως «απέναντι στο σταθερά αντιλαϊκό ταξικό περιεχόμενο των προϋπολογισμών, που η διοίκηση συντάσσει και στις ανάλογες δαπάνες που κάνει για την εκτέλεση του κάθε προϋπολογισμού, εμείς βάζουμε τη δική μας σταθερή αρνητική κριτική και καταψήφιση των σχετικών εισηγήσεων αποκαλύπτοντας ότι και  οι δαπάνες για την εκτέλεση των προϋπολογισμών είναι μακριά από την κάλυψη των πραγματικών και σύγχρονων αναγκών του λαού της Περιφέρειας».
Ειδικότερα, ανέφερε πως τα ποσά για τις δαπάνες σχετικά με τα αντιπλημμυρικά έργα, τα δίκτυα ομβρίων υδάτων, την τακτοποίηση των ρεμάτων, για την προστασία από τα ναρκωτικά είναι μηδενικά ή ελάχιστα (όπως για τον Πολιτισμό) σε αντίθεση με τα 800.000 ευρώ που δόθηκαν για το Πεδίον του Άρεως «μόνο και μόνο για να το καταστρέψετε», αλλά και τα 3 εκατομμύρια ευρώ για το ΧΥΤΑ Γραμματικού.

Καταλήγοντας υπογράμμισε πως «και αυτές τις εισηγήσεις τις καταψηφίζουμε και στόχος μας είναι να αποκαλύπτεται η ουσία και το ταξικό περιεχόμενο του προϋπολογισμού και των δαπανών εκτέλεσής του. Όχι πως σε ένα αστικό κράτος με την αστική τάξη στην εξουσία θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα, αλλά για να μην αυτοαποκαλείστε προστάτες των λαϊκών συμφερόντων, τη στιγμή που είσαστε διοίκηση ενός από τους πυλώνες του αστικού αντιδραστικού κράτους. Και αυτή την αλήθεια εμείς παλεύουμε να τη συνειδητοποιήσουν οι εργαζόμενοι ώστε να αλλάξουν την πορεία των πραγμάτων προς όφελός τους».

Στο παρακάτω vıdeo είναι όλη η τοποθέτηση:


 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *