Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Στήριξη της επιχειρηματικής κερδοφορίας τα πεπραγμένα της Περιφέρειας Αττικής



Οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» καταψήφισαν τον απολογισμό πεπραγμένων της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής για το 2017, κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής την Πέμπτη 22 Φλεβάρη 2018.

Η Ελένη Ζαφειρίου, μιλώντας εκ μέρους των περιφερειακών Συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», σημείωσε πως θα ήταν χρησιμότερη η συζήτηση περί των μη πεπραγμένων και θα βοηθούσε στο να αποκαλυφθεί αυτό που πραγματικά συμβαίνει.

Είπε, επίσης, πως «η κριτική μας στο έργο της περιφέρειας έχει πάντα ένα σταθερό σημείο αναφοράς, το κριτήριο με βάση το οποίο καθορίζεται η προτεραιότητα και ο προσανατολισμός των δράσεων, η λήψη των αποφάσεων και η υλοποίησή τους. Από τη μελέτη της συνολικής δράσης της περιφέρειας, αποδεικνύεται και πάλι ότι η προτεραιότητα βρίσκεται στην ενίσχυση της ιδιωτικής επιχειρηματικής πρωτοβουλίας και δραστηριότητας, άρα και στην εξασφάλιση της επιχειρηματικής κερδοφορίας. Και αυτό το κριτήριο που βάζετε είναι ταξικό, αυθεντικό μιας οικονομικής πολιτικής που ιεραρχεί κατά τέτοιο τρόπο τις προτεραιότητες, ώστε να υποτάσσεται η ικανοποίηση των πραγματικών αναγκών των εργαζομένων και η ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων στην απρόσκοπτη δράση και κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Έτσι, η πολιτική που χαράζει η περιφέρεια για τη διαχείριση, π.χ. των απορριμμάτων, δεν εξαφανίζει τα σκουπίδια και τους σκουπιδότοπους».

Έκανε αναφορά στον πακτωλό χρημάτων για την ανάπλαση του φαληρικού όρμου ή για την «Δικέφαλος» και τον ΠΑΟ, όταν για αντιπλημμυρικά έργα δίδονται μόνο 16 εκατομμύρια, όταν η αντισεισμική θωράκιση και η αντιπυρική προστασία είναι ανύπαρκτες και όταν τα αθλητικά έργα είναι μακριά, πολύ μακριά από τις ανάγκες άθλησης, άσκησης και ψυχαγωγίας του λαού της περιφέρειας. 

Τέλος, σημείωσε πως τα έργα της περιφερειακής αρχής είναι αποσπασματικά, αναποτελεσματικά, ανεπαρκή και εφήμερα χωρίς συνολικό σχεδιασμό.

Στο παρακάτω vıdeo είναι όλη η τοποθέτηση:


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *