Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Δελτίο Τύπου για τη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 30ης Νοέμβρη 2017 για τον προϋπολογισμό 2018



Για άλλη μια φορά σε κλίμα συναίνεσης και «αλληλοκατανόησης» ανάμεσα στις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΑΝΕΛ, που διαχρονικά ευθύνονται για τους προϋπολογισμούς που αφήνουν στην αναμονή έργα για τις λαϊκές ανάγκες για να υπηρετήσουν σχεδιασμούς του κεφαλαίου, ολοκληρώθηκε η συζήτηση του προϋπολογισμού στην περιφέρεια Αττικής.

Οι όποιες διαφοροποιήσεις εκφράστηκαν αφορούσαν στην «πατρότητα» του αντιλαϊκού προϋπολογισμού από την παράταξη Σγουρού (ΠΑΣΟΚ) και στην ικανότητα υλοποίησης ενός «αναπτυξιακού» προϋπολογισμού από την παράταξη της ΝΔ.

Η τελική υπερψήφιση του σχεδίου από τις παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ δεν πρέπει να παραπλανήσει τους εργαζόμενους αφού η καταψήφισή του από τις αντίστοιχες των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έγινε μόνο για να σώσει τα προσχήματα. Όλοι τους άλλωστε υπηρέτησαν και υπηρετούν με την ίδια ευλάβεια τον αντιδραστικό ρόλο της Τοπικής Διοίκησης, την υλοποίηση δηλαδή της αντιλαϊκής πολιτικής και της διαχείρισης των διαφόρων χρηματοδοτικών εργαλείων προς όφελος της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Η «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» καταψήφισε τον προϋπολογισμό ως ένα ακόμα εργαλείο που κινείται στην κυβερνητική γραμμή «ψίχουλα και ελεημοσύνη για το λαό - μεγάλα πλουσιοπάροχα κονδύλια  για το κεφάλαιο».

Είναι ένας προϋπολογισμός που ιεραρχεί και χρηματοδοτεί τις ανάγκες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, προϋπολογίζει και προβλέπει την άμεση και γενναία χρηματοδότηση έργων που οι ίδιοι οι επιχειρηματικοί όμιλοι επιλέγουν.

Οι εργατικές – λαϊκές ανάγκες για αντιπλημμυρική προστασία, αντισεισμική θωράκιση, αντιπυρική προστασία θα παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στο προθάλαμο της αναμονής αφού στον προϋπολογισμό αναγράφονται αποσπασματικά έργα και χωρίς την απαιτούμενη άμεση χρηματοδότηση.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί τους εργαζόμενους να μην εγκλωβιστούν στις μεγαλοστομίες, σε ανέξοδες υποσχέσεις, επικοινωνιακά τρυκ και κάλπικους καυγάδες.

Να οργανώσουν ακόμα πιο αποφασιστικά την πάλη τους διεκδικώντας την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους στο εισόδημα, στη σταθερή δουλειά, στην υγεία, διεκδικώντας μέτρα πρόληψης των καταστροφών για να μην πνίγεται, να μην καίγεται, να μην μολύνεται η λαϊκή περιουσία. 

Τέλος, μόνο ως ένδειξη της απύθμενης υποκρισίας του ΣΥΡΙΖΑ και του θράσους που τον διακατέχει μπορεί να χαρακτηριστεί η πρόθεση της παράταξης της κ. Δούρου να φέρει ψήφισμα «καταγγελίας» της καταστολής στο ειρηνοδικείο της Αθήνας στις 29/11! Αποκαλύφθηκε ότι ήταν άλλη μια ΣΥΡΙΖΑίικη φούσκα όταν αρνήθηκε την προσθήκη που πρότεινε η «Λαϊκή Συσπείρωση» να καταγγελθεί η κυβέρνηση ως υπεύθυνη για την άγρια καταστολή. Λες και δεν είναι η κυβέρνηση που επιλέγει το μαστίγιο ενάντια στους εργαζόμενους. Ακόμα πιο χαρακτηριστικό είναι ότι αρνήθηκε να εντάξει σε αυτό το ψήφισμα καταγγελία για την καταστολή και τις συλλήψεις εργαζομένων της πρώην Καρυπίδη (σήμερα ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ) στα Γιάννενα, που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους, όπως και ενάντια στους φοιτητές που διεκδικούσαν σίτιση και στέγαση.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *