Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Η Περιφέρεια Αττικής πολυδιαφημίζει προσλήψεις μονίμων και προσλαμβάνει συμβασιούχους με μνημονιακούς νόμους


Τον εμπαιγμό της Περιφερειακής Αρχής για τις 139 «πολυδιαφημιζόμενες» θέσεις εργασίας μόνιμου προσωπικού, που είχε ζητήσει τον περασμένο Νοέμβρη με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου από την τότε κυβέρνηση, κατήγγειλαν οι Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», στο Συμβούλιο της Πέμπτης 25 Ιούνη.

Αναρωτήθηκαν αν η κίνηση αυτή της Διοίκησης, μετά από επτά μήνες από τη σχετική απόφαση, δηλώνει άγνοια, ανικανότητα ή είναι τελικά το άλλοθι για να μην προχωρήσουν οι προσλήψεις κι αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι αντί να συγκρουστεί όλο αυτό το διάστημα με τους μνημονιακούς νόμους που «ζουν και βασιλεύουν», τους επικαλείται για να ζητήσει τροποποίηση αυτής της απόφασης καθώς απαιτούνται κι άλλα στοιχεία.

Την στιγμή μάλιστα που η Διοίκηση διατυμπάνιζε πως η θέση της είναι υπέρ του μόνιμου προσωπικού προχωρά σε πρόσληψη 127 ατόμων, διαφόρων ειδικοτήτων με οκτάμηνες συμβάσεις, επικαλούμενη όλους τους μνημονιακούς νόμους -που κατά τα άλλα δεν τους θέλουν- αποδεχόμενη το πλαίσιο που απαγορεύει τις προσλήψεις με μόνιμη και σταθερή δουλειά, που οι δυσμενείς και άσχημες συνθήκες της χώρας πρέπει να φορτωθούν στους εργαζόμενους. Είναι ένα συγχωροχάρτι για τους προηγούμενους μνημονιακούς νόμους των προηγούμενων κυβέρνησεων που είχαν χρησιμοποιήσει αυτές τις δικαιολογίες, αλλά και τη σημερινή που πατά στην "ανάγκη της πατρίδας", συνεχίζοντας τους μνημονιακούς νόμους,φέρνοντας και καινούριους».

Κατήγγειλαν μάλιστα τον αντιπεριφερειάρχη Σπύρο Τζόκα, που προσπάθησε να δικαιολογήσει αυτή την κίνηση, συγκρίνοντας τα «απαράδεκτα» πεντάμηνα με τα «ανεκτά» (όπως τα χαρακτήρισε) οκτάμηνα, αφού αυτοί οι εργαζόμενοι έχουν πολλά περισσότερα δικαιώματα (όπως το «φιλοδώρημα» του ταμείου ανεργίας και το ότι «εμπίπτουν στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας») αλλά και πως είναι μία αξιολογική και διαφανής διαδικασία, αφού θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ.

Τόνισαν ότι είναι εξοργιστικό το γεγονός να «γίνεται διαχωρισμός και επιλογή ανάμεσα στις καλές ή λιγότερο καλές ελαστικές σχέσεις εργασίας, από εκείνους που θέλουν να ονομάζονται αριστεροί». Είναι επικίνδυνη αντίληψη και η περιφερειακή Αρχή αντί να πρωτοστατεί στην κατάργησή τους, συμβάλει στη διαιώνισή τους.

Καταλήγοντας οι Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», κάλεσαν τους εργαζόμενους και το λαό της Αττικής να μην αποδεχτούν τη διαιώνιση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και να παλέψουν στην κατεύθυνση της σταθερής και μόνιμης εργασίας.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *