Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Καταγγελία για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων της Περιφέρειας στην ΤτΕ προς εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους



Οι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης καταγγέλλουν την πλειοψηφία της Περιφέρειας για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδας και μάλιστα με απαράδεκτες διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στη συνεδρίαση της 26ης Μάρτη.

Αντιδρώντας έντονα, με παρεμβάσεις τους, σημείωσαν ότι για να εξυπηρετηθεί το δημόσιο χρέος και να καλυφθούν οι υποχρεώσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στους δανειστές,  η Περιφέρεια βάζει «χέρι» σε πόρους που θα έπρεπε να διατίθενται για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων. Η ίδια διαδικασία ακολουθείται από την κυβέρνηση και με τα ασφαλιστικά ταμεία, τα νοσοκομεία, τα πανεπιστήμια και μια σειρά άλλους φορείς. Οι μεθοδεύεις αυτές οδήγησαν με την προηγούμενη κυβέρνηση στο κούρεμα των αποθεματικών και σε μειώσεις σε συντάξεις, επιδόματα και παροχές.

Οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισαν την πρόταση τονίζοντας ότι την ίδια στιγμή λαϊκά σπίτια στη Δυτική Αθήνα πνίγονται με την πρώτη βροχή λόγω έλλειψης αντιπλημμυρικής προστασίας. Σχολεία και παιδικοί σταθμοί λειτουργούν υπό άθλιες συνθήκες, λιποθυμούν μαθητές από την ασιτία. Οι πόροι αυτοί αντί να διατίθενται για μια σειρά ζωτικές παρεμβάσεις για την ανακούφιση του λαού της Αττικής, με ευθύνη της περιφερειακής αρχής καταλήγουν σε δόσεις του χρέους που δημιουργήθηκε από το μεγάλο κεφάλαιο. Έτσι για άλλη μια φορά πληρώνει ο λαός και όχι αυτοί που το δημιούργησαν.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους εργαζόμενους να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές και να διεκδικήσουν μέτρα προστασίας των ανέργων, των λαϊκών στρωμάτων.


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *