Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζητά την κατάργηση όλων των διοδίων

Οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» επανέλαβαν την πάγια και κρυστάλλινη θέση για κατάργηση των συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών δρόμων και την κατάργηση των διοδίων όχι μόνο στην Αττική, αλλά παντού, για δρόμους ασφαλείς και δωρεάν γιατί είναι κοινωνικό αγαθό καθώς έχουν κατασκευαστεί με χρήματα των εργαζομένων και που σήμερα συνεχίζουν να τους χρυσοπληρώνουν με τα τέλη κυκλοφορίας, φόρους στα καύσιμα και άλλους φόρους.

Ζήτησαν να σταματήσουν οι ποινικές και οικονομικές διώξεις που έχουν ασκηθεί εναντίον όσων παλεύουν για την κατάργηση των διοδίων, υπογραμμίζοντας το δικαίωμα για δωρεάν και ασφαλείς δρόμους προσθέτοντας ότι στο όνομα της περιβόητης ανάπτυξης ο λαός πληρώνει το τίμημα και πως οι μόνοι ωφελημένοι είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί ομίλοι.

Παρουσία του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρ. Σπίρτζη, η Διοίκηση ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ της Περιφέρειας Αττικής κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την Τρίτη 25 Απρίλη, έστησε φιέστα για τη μη τοποθετηση νέων πλευρικών διοδίων στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγ. Στεφάνου και την απομάκρυνση των ήδη εγκατεστημένων από την Αττική.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» κατείγγειλε Κυβέρνηση και Περιφερειακή Αρχή γι’ αυτό τον εμπαιγμό, καθώς σε μια ακόμα προκλητική προσπάθεια εξαπάτησης των λαϊκών στρωμάτων και της κοινής λογικής, απέκρυψε ότι εισάγονται τα διόδια διά της πλαγίου οδού, αφού η κυβέρνηση προωθεί το σύστημα αναλογικής χιλιομετρικής χρέωσης που θα εφαρμοστεί το 2018.

Oι άλλες παρατάξεις του συμβουλίου, καθώς και δήμαρχοι, νυν και πρώην, αλλά και εκπρόσωποι συλλογικοτήτων της βορειοανατολικής Αττικής, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο εστίασαν σε μια διαχείριση του ζητήματος, χωρίς να θίγεται το κύριο, που είναι η κατάργηση των διοδίων παντού. 

Οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κάλεσαν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, να μην διαπραγματευτούν ούτε το ύψος των διοδίων στο εθνικό ή στο παράπλευρο οδικό δίκτυο, ούτε αν κάποιοι θα απαλλαγούν από τα τέλη. Να παλέψουν, χωρίς να κάνουν βήμα πίσω, για την συνολική κατάργηση των διοδίων καθώς και να σταματήσουν οι ποινικές και οικονομικές διώξεις που έχουν ασκηθεί εναντίον όσων παλεύουν για την κατάργηση των διοδίων.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *